DosareSecrete.ro | Jean Moscopol: Tot ce-i românesc nu piere

0
44

Jean Moscopol, pe numele real Ioan Moscu, s-a născut pe 26 februarie 1903 la Brăila și a devenit cunoscut în perioada interbelică pentru interpretările sale memorabile la radio, dar și pentru recitalurile pe care le oferea în restaurantele bucureștene.

În 1928, i-au apărut primele discuri la Casele Homocord și Parlophon, iar un an mai târziu, în toamna anului 1929, când a sosit la București un reprezentant al companiei His Master’s Voice din Londra, a primit oferta de a-și înregistra piesele într-un studio din Viena. La revenirea în țară, a debutat la Radio București, apoi a devenit artist profesionist, angajat al Teatrului de Revistă „Alhambra”.

Din această epocă s-au păstrat piesele „Alhambritta”, “Miraj de aur” și „Apune iubirea”, iar în 1930 Casa His Master’s Voice i-a făcut oferta de a-și înregista discurile pentru gramofon la Berlin. Întors din nou în Capitală, Moscopol a fost disputat de toți marii patronii de restaurante care și-l doreau în program, iar el a ales să cânte la Colonade, la Zissu și la bomboneria Lafayette, apoi la Lother Park și Vișoiu.

 

mai mult la : /dosaresecrete.ro/jean-moscopol-tot-ce-i-romanesc-nu-piere/

 

 

Lasă un răspuns